Ingezonden mededeling

Aan de slag voor de provincie Zuid-Holland!

Wij zijn de provincie Zuid-Holland. Met 1.600 medewerkers werken we aan – vinden we zelf – het meest interessante stukje Nederland. Bedrijvig, veelzijdig, innovatief en met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. We hebben zee & duinen, gevarieerde polderlandschappen, historische dorpskernen, grote steden, moderne architectuur en toonaangevende musea. En er zit veel kennis; er zijn in Zuid-Holland 3 topuniversiteiten gevestigd die hun kennis overdragen aan zo’n 74.000 studenten.

Wat doet de provincie Zuid-Holland eigenlijk?

We horen vaak dat mensen geen idee hebben wat een provincie doet. Of wat mensen doen die bij de provincie werken. We hebben een divers werkveld, van het organiseren van openbaar vervoer tot aan het inrichten van natuurgebieden en het versnellen van woningbouw. Aan deze opgaves werken we samen. Van techneuten, financieel specialisten en de catering. Van werktuigbouwkundigen tot data-analisten. Van storytellers tot beleidsadviseurs op de meest uiteenlopende terreinen. Maar ook IT-ers, communicatieadviseurs en juristen. Je maakt echt impact op je omgeving. Het werk dat je doet is zichtbaar en dat maakt het leuk. Je kunt aanwijzen waar je aan werkt, in het echt of op de kaart. Of je wandelt of rijdt letterlijk door je eigen project. We werken met trots aan maatschappelijke vraagstukken van morgen. En zien volop kansen, juist in Zuid-Holland, omdat hier veel samenkomt. Samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners werken we aan oplossingen. Deze diversiteit biedt kansen én zorgt voor uitdagingen, zoals de provincie bereikbaar houden voor iedereen en tegelijkertijd slim omgaan met de schaarse ruimte en het versterken van de natuur. Door daar samen aan te werken, maken we Zuid-Holland elke dag beter! Met jouw energie en vakmanschap kun je echt iets betekenen voor de regio, de inwoners en de bedrijven in Zuid-Holland.

Wat doet de provincie Zuid-Holland?

Werken voor de provincie Zuid-Holland

Werken bij én voor onze provincie betekent dat jij hier een rol in speelt. Maar dat doe je nooit alleen. Want alles raakt elkaar, daarom zoek je altijd afstemming en overleg met partnerorganisaties en je collega’s op verschillende vakgebieden. Binnen onze organisatie werken we aan innovatie. Op het gebied van data en technologie zijn we al best ver, maar we willen ons hier nog verder in ontwikkelen. We richten ons niet op de minimale eisen, maar pakken door om de rol van digitale overheid echt goed in te vullen.

Samen de provincie elke dag beter maken?

We zijn niet alleen een interessant stukje Nederland, maar ook een interessante overheidsorganisatie. Als middenbestuur zitten we letterlijk tussen de Rijksoverheid en de gemeenten in. Praktischer dan het Rijk en een grotere scope dan een gemeente. Groot genoeg om echte impact in de regio te maken en klein genoeg voor korte lijnen. We zijn een platte organisatie, waar veel ruimte is voor eigen inbreng van medewerkers.


Als werkgever hebben we vertrouwen in onze mensen en hun expertise. We zorgen goed voor je en je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Maar je moet het wel zelf willen en zelf keuzes durven maken. De kaders zijn niet altijd duidelijk. Je moet bij ons een beetje van zwemmen en persoonlijke ontwikkeling houden. We stimuleren hybride werken en faciliteren daarnaast het inrichten van een eigen thuiswerkplek waarbij de gezondheid van onze collega’s voorop staat.

Provincie Zuid-Holland

Ga jij samen met ons aan de slag om Zuid-Holland #elkedagbeter te maken? Bekijk de website voor meer informatie, vacatures, artikelen en verhalen van onze collega’s!

www.werkenvoor.zuid-holland.nl

Deel deze pagina: